Potentiaalisuuden Arviointi

Avaa uusia mahdollisuuksia. Uudista yrityksesi tulevaisuus.

Useimmat talent management -tiimit unelmoivat keinosta tunnistaa tehokkaasti yrityksen työntekijät, joilla on suurin kasvupotentiaali. Näiden osaajien löytäminen ja kehittäminen on HR:lle todella tärkeää, mutta usein potentiaalikartoitusten onnistumistodennäköisyys on huolestuttavan matala.


Jos osaajien tunnistaminen perustuu vain työntekijöiden nykyiseen työsuoritukseen, tulet todennäköisesti pettymään kartoituksesi tuloksiin. Päästäksesi todella käsiksi potentiaaliin, tarvitset arviointeja, jotka katsovat askeleen pidemmälle, ja kykenevät arvioimaan, kuinka työntekijä tulisi tulevaisuudessa suoriutumaan.


Jalkauttamalla transformatiivisen, tulevaisuuteen suuntautuneen potentiaalikartoituksen, tuot yrityksellesi selvän kilpailuedun kiihdyttämällä henkilöstösi ja liiketoimintasi onnistumisia aivan uudelle tasolle..

Ota meihin yhteyttä ja saat lisätietoa

Cubiksin Potentiaalikartoituksen avulla voit:

One

Accurately assess an individual’s potential to succeed in a more complex role

Identify untapped talent throughout your organisation, at all levels

Find and develop future leaders. Gain insight for effective succession planning

 Cubiksin Potentiaalisuuden Malli

Cubiksin malli on yksinkertainen ja selkeä, ja mikä tärkeintä, se on tieteellisesti rakennettu. Vahva potentiaalisuuden mallimme vetää yhteen ne kriittiset ominaisuudet ja piirteet, jotka viittaavat korkeaan potentiaaliin, ja tuovat yrityksellesi oivalluksia, jotka auttavat henkilöstöäsi kasvamaan ja kukoistamaan.
 

BRIDGE

Yhteyksien luominen

Kuvaa, kuinka henkilö rakentaa merkitystä kommunikoimalla ja rakentaa monipuolisia ja arvokkaita verkostoja. Tarkastelee tapaa hallita omia tunteita.

GRASP

Ymmärrys ja oivaltaminen

Arvioi henkilön kykyä ymmärtää konsepteja ja kehittää ratkaisuja nopeasti. Kertoo, kuinka syvällisesti hän tarkastelee asioita. Arvioi, kuinka uteliaasti hän lähestyy epävarmuutta ja monimutkaisia ongelmia.

FLEX

Kasvu ja sopeutuminen

Tarkastelee henkilön halukkuutta oppia, mukautua ja muuttua uusien tilanteiden kautta. Kuvaa luovuutta ja avoimuutta muuttaa toimintatapaansa saadun palautteen pohjalta.

REACH

Tavoitesuuntautuneisuus

Arvioi, kuinka kunnianhimoisesti henkilö pyrkii tuloksiin. Tarkastelee, kuinka sinnikäs hän on saavuttamaan tavoitteensa, jopa vastoinkäymisten edessä. Arvioi hänen halukkuuttaan joustaa onnistumisten takia.

Jotta saat mahdollisimman kattavan kuvan potentiaalisuudesta, olemme yhdistäneet erilaisia arviomenetelmiä kuten persoonallisuus- ja kykytestejä uudeksi kokonaisuudeksi, kattavan potentiaalisuuden kokonaiskuvan saavuttamiseksi.

Haluamme olla kumppanisi ja yhdessä luoda yritykseesi sopivan kokonaisvaltaisen potentiaalin arvioinnin ratkaisun, ja antaa käyttöösi uutta tietoa henkilöstösi inspiroimiseksi.

Lyhyesti

succession-planning

Tunnista osaajat ajoissa; tue heidän kasvua ja kehitystä

Arvioi uusien tulokkaiden pidemmän tähtäimen potentiaalisuutta

Arvioi potentiaalin joka ulottuvuutta, ja saavuta luotettava kuva työntekijän tulevaisuuden työsuorituksesta

Jalkauta ratkaisu joka tasolla - johtajista asiantuntijoihin

Luota validiin ja vahvaan liike-elämän tutkijoiden kehittämään arvioihiin

Cubiksin avulias globaali tiimi tukee ja neuvoo sinua joka vaiheessa