Valinta

Keskustellaan teidän tarpeistanne

Laadukkaasti toteutetut arvioinnit antavat paljon hyödyllistä tietoa ja tekevät jokaisesta kohtaamisesta merkityksellisen.

Olet esivalinnut hakijoista kyseiseen tehtävään todennäköisesti parhaiten sopivat henkilöt. Nyt sinun on aika keskittyä näihin prosessin loppusuoralle selvinneisiin henkilöihin.

Parhaiden osaajien valinta on monimutkainen ja dynaaminen prosessi. Tulevan työssäsuoriutumisen tarkka ennustaminen edellyttää hakijoiden kykyjen, käyttäytymisen ja työpersoonallisuuden arviointia. Valintaprosessi tarjoaa myös mahdollisuuden tuoda esille yrityksenne brändiä, arvoja ja toimintakulttuuria.

Monipuolisissa valintamenetelmissämme onkin edellä mainituista syistä paljon eritasoisia ja osallistujia aktivoivia työhön liittyviä harjoituksia. Kaikkien tuotteidemme joustavat raportit ja haastatteluoppaat antavat teille todella hyödyllisiä tietoja.

Autamme teitä mielellämme, esimerkiksi tekemällä henkilöarviointeja ja pitämällä palautekeskusteluja teidän puolestanne. Voimme myös halutessanne kouluttaa teidän henkilöstönne tekemään edellä mainitut asiat. Päätös on teidän.

Valintaprosessi käytännössä

Dynaaminen valintaprosessi edistää rekrytoijien ja hakijoiden välistä vuorovaikutusta monilla eri tasoilla.

Johtavan vähittäismyyntiyrityksen haastattelujen onnistumissuhde parani 33:sta 66 prosenttiin

Ratkaisu säästi teleoperaattori-yrityksen rekrytoijien aikaa, vähensi keskeyttäneiden määriä ja paransi työntekijöiden uskollisuutta

Yli miljoona räätälöityä arviointia joka vuosi, yli 30 eri kielellä.

Työnantajat pystyvät määrittämään valinta- ja arviointiprosessien uuden standardin.

 

Ota yhteyttä